Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

My take on Internetics

A mai fost un Internetics și, [oricât de mult am sperat că va fi mai bine][1], well… nu a fost.

[1]: http://www.filipcte.ro/23-06-2008/internetics-2008/ “”

Internetics premiază eficiența online

Cu alte cuvinte, “festivalul” de Internet a devenit un festival de business, în care nu mai contează cât de bine ai executat, cât și cum ai inovat, ci contează să ai numere: zeci de mii de unici, rată de conversie mare, venituri substanțiale și bounce rate cât mai mic.

Nu e rău să existe și așa ceva, mai ales într-o Românie ahtiată după bani și profit. Pentru că a fi eficient înseamnă a face bani, nu-i așa?

DAR…

Să nu-și mai asume rolul de “judecător” al Internetului românesc. Punct.

Punct virgulă…

În nota finală acordată fiecărui participant, “eficiența” a avut o pondere de 40%. Am fost de la bun început împotriva modelului de ponderi, dar am mers totuși înainte, din curiozitate.

Mare mi-a fost însă dezamăgirea când, în cadrul discuțiilor finale ale juriului, “eficiența” devenise factor decisiv. Un site nu e suficient de eficient? Pa-paaa! Nu poate câștiga la Internetics, pentru că Internetics premiază eficianța.

Ceilalți indicatori notați (usability, conținut și branding) au fost doar praf în ochi, insignifianți pentru o majoritate a juriului interesați doar de numere.

What now?

Celor care nu au fost premiați, deși o meritau: let it go.

Dragilor, Internetics tocmai s-a dat la o parte si a făcut loc unor competiții mult mai focusate, așa cum face [GPeC][2] pe eCommerce.

[2]: http://www.gpec.ro/ “”

Nu organizează nimeni una în care să premiem creațiile și nu banii? Una în care să se recompenseze atenția la detalii și nu traficul înregistrat de trafic punct ro.

Am zis!

Au mai scris despre Internetics 2008:
[Adi Pintilie][3], [Alex Cristache][4], [Clement Nicolaescu][5]

[3]: http://www.adipintilie.com/draga-internetics-fuck-off/ “” [4]: http://alex.weblounge.ro/read/agentia-anului-la-interventics-2008/ “” [5]: http://www.clementnicolaescu.com/2008/10/30/s-a-ales-praful-si-pulberea-de-ecommerce-ul-romanesc/ “”