Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Day 1, open-source week

Acest post face parte din seria [Open-source week][1]. Fii cu ochii pe el, că va fi actualizat de mai multe ori, pe parcursul lui azi.

MIT

[1]: http://www.filipcte.ro/30-03-2008/open-source-week/ “”

De câteva săptămâni încoace, în fiecare dimineață îmi stabilesc o listă de 1-2-3 [most important tasks][2] pentru ziua respectivă.
Practic, îmi prioritizez lista de chestii-de-făcut și aproape că nu mai simt deloc presiunea celorlalte 20 de items din lista MARE (chiar are 22 de items acum).

[2]: http://zenhabits.net/2007/02/purpose-your-day-most-important-task/ “”

Bun, azi am două MITs:

  1. Briefing pentru cel mai nou membru al echipei—azi e prima lui zi și suntem foarte încântați! Nici n-am apucat să pun anunț pe jobber :D .
  2. Update masiv la secțiunea de cluburi—pentru un site de fotbal la care lucrăm.

Happenings

6.40 :: Trezirea

7.15 :: La 6.40 m-am trezit doar să mut alarma pe “7.15”. De data asta, chiar m-am ridicat din pat.

7.15 – 8.15 :: Un pic de gimnastică de dezmorțire. După ce-am descoperit că nu am apă caldă (oare pentru că n-am plătit întreținerea de două luni?), am făcut un semi-duș rece și am luat micul-dejun (sandwich cald) împreună cu a doua jumătate a episodului 8 din seria 10 de TopGear :p. Prima jumătate am văzut-o ieri. Tot ieri am făcut și upgrade la WordPress 2.5, fără probleme. Admin-ul de la 2.5 e MULT mai bine “desenat”!

8.15 – 8.50 :: Răspuns la mail-uri (target: Inbox Zero… not there, yet), trecut rapid prin feed-uri dar n-am aflat nou/interesant decât [noutăți despre Aurelian][5] și un [articol despre scalarea MySQL][6]. Ăsta despre MySQL l-am salvat în bookmarks, pentru diseară.

[5]: http://www.locknet.ro/article/txa-txa-txa “” [6]: http://natishalom.typepad.com/nati_shaloms_blog/2008/03/scaling-out-mys.html “”

8.50 – 9.30 :: Update pe blog, schimbat câteva mail-uri cu alți matinali și, împreună cu [Radu][7], încercăm să găsim o soluție la o problemă de care se lovește… Krauler ;;).

[7]: http://www.radulucaciu.ro/ “”

10.00 – 11.40 :: Prima zi în noul birou (închiriem un spațiu într-o clădire mai mare, împreună cu alte firme de software/design) a început și deocamdată avem o masă ovală, mare și 4 scaune de plastic. Ca la terasă.
Ne-am instalat, am configurat wireless-ul, intrat în posesia cheilor, după care am dat o fugă până la Jysk (think IKEA and divide by 100) și am cumpărat 4 scaune “directoriale”. Funny thing, chiar se numesc Chief :p.

11.40 – 13.20 :: O sesiune intensă de briefing pentru Sziszi, noul coleg. I-am arătat aplicația noastră de project management (cu un mic demo), după care i-am făcut un tur prin codul proiectului la care va lucra: “yey, o să lucrez cu cod indentat!”. Yes! :)

13.20 – 13.45 :: A venit pizza! Eu am avut prosciuto crudo cu gorgonzola. Yummm… Apoi am venit să mai scriu aici și în 5 minute avem Skype-call cu partea mai bună a echipei noastre, din Londra :p.

14.25 :: Ah, am uitat să-ți spun de revelația pe care-am avut-o azi dimineață, în baie! So… mă gândeam la prepoziții și conjucții și încercam să-mi aduc aminte care e diferența dintre ele… când am avut revelația: prepoziție -> pre-poziție -> înainte de poziție -> are de-a face cu poziția unui lucru. Oh my God!! De ce ne-a pus profa de romă să le memorăm și nu ne-a explicat logica?? :p Atât.

14.30 – 15.30 :: Am făcut progrese întru îndeplinirea MIT #2 pentru azi. Apoi, în urma convorbirii pe Skype, am pus la punct planul de bătaie pentru zilele astea (MITs, basically).

16.00 – 17.00 :: Acum o săptămână și ceva m-a contactat Sebi (jurnalist la [InformMedia][9]—trust de presă) pentru un video-interviu, iar azi ne-am întâlnit și am povestit. Cu două camere video în cameră un fotograf.
Am vorbit despre [Geek Meet][10] și alte pasiuni de-ale mele, Internet-ul românesc și puțin despre semantic web. Interviul va apărea pe [Magnetika][11], la un moment dat…

[9]: http://www.informmedia.ro/ “” [10]: http://www.geekmeet.ro/ “” [11]: http://www.magnetika.ro/ “”

17.20 – 18.00 :: A venit apa caldăăă!! Am profitat de ocazie, mi-am rașchetat fața și am făcut un duș, că până la Paște nu mai e mult! :p Acum scriu chestia asta, în compania unei căni mari de cafea (I know, I know (pour les connaisseurs)) și mă gândesc să-i sun pe [Manu][12], [Dani][13] și Marius, să ieșim diseară la un ceai și… o stare de vorbă :p.

[12]: http://manuxer.bitconnect.ro/ “” [13]: http://danielpopa.ro/ “”

18.04 :: Mă întorc la [TextMate][14], [SmartSVN][15] și Firefox—MIT #2 încă nu e gata!

[14]: http://macromates.com/ “” [15]: http://www.syntevo.com/smartsvn/index.html “”

18.05 – 20.20 :: Hooraaay, am realizat cât mi-am propus pentru astăzi din MIT #2!

20.30 – 22.00 :: Am ieșit cu băieții la o plimbare sub cer senin și puțin ceai la Kokoon (cea mai cozy ceainărie din Oradea). În seara asta am mers pe ceai verde de mentă cu ceva arome… relaxant și delicios :) !
Îmi place că de 2 săptămâni—de când nu mai am mașină—merg mult pe jos. Și nu e nimic mai fain decât o plimbare seara, după o zi lungă! OK OK, sunt multe lucruri mai faine ca asta, dar încerc să punctez ceva… :p

22.30 – 23.00 :: Ajuns din nou acasă, mai rezolv niște chestii minore, îmi parcurg lista de chestii-de-făcut, mai elimin câteva, mai discut cu ceilalți despre anumite detalii… așa, low-profile :) . Iar paharul de [vin roșu, moldovenesc][16] primit de la [Victor][17], e perfect să mă pregătească de somn! :)
iTunes merge de zor, e toată muzica într-un singur playlist, pe shuffle și am trecut de la Yanni la Armin van Buuren la Good Charlotte la Bryan Adams la Vivaldi. Și îmi place La Primavera!

[16]: http://www.produse-moldovenesti.ro/ “” [17]: http://www.pixelalb.ro/ “”

Concluzii?

Azi a fost o zi cam atipică, dar mă duc la somn cu inima ușoară că am făcut lucrurile cât am putut de bine. Mâine se vor lega multe din cele începute azi! :)

Somn ușor…