Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Alegeri… din nou!

N-am idee de ce am deschis WordPressu’ si de ce incep sa scriu. O fac instinctual, cred!
Deci, despre ce e vorba…
Am ajuns (din nou) intr-un punct in care trebuie sa fac o alegere referitor la activitatea mea profesionala. In acest moment, am 3 optiuni concrete, cu inca una pe vine. Toate vin cu avantaje si dezavantaje. Daca fiecare optiune ar fi singura (si, deci, n-as avea de-ales), cel mai probabil m-ar satisface oricare dintre ele!
Asa ca da-i cu analizele: plusuri, minusuri, compatibilitate cu obiectivele pe termen scurt si mediu… dar de ce nu le pot departaja!?
Nu vreau sa fiu inteles gresit—nu ma plang! Dimpotriva, ma consider norocos ca am aceste optiuni. Dar nu le pot face pe toate si trebuie sa aleg.
Parc-am mai avut un post asemanator prin februarie :p. Atunci am ales bine. Sa vedem acum…

Later update: Optiunile

In continuare, prezint optiunile pe care le am, cu avantaje, dezavantaje si concluzie personala.

 • Compania #1
  Avantaje: salar decent; oameni faini; proiecte provocatoare; imi ramane ceva timp pentru proiecte personale.
  Dezavantaje: venit lunar mai mic decat la celelalte oferte; program de lucru fix (daca asta e avantaj sau dezavantaj depinde de mai multe… momentan e dezavantaj); lucrez pe Windows (si nu pe Mac).
  Pare cea mai solida optiune si daca ar creste un pic salariul, s-ar putea s-o aleg, pentru ca imi ofera stabilitate.

 • Compania #2
  Avantaje: salar fix (cam ca la #1) posibilitati de extra, inca 50%; oameni meseriasi; proiecte faine; lucrez pe Mac, in mare parte de-acasa (deci, programul este flexibil); timp pentru proiecte personale; oportunitatea de-a invata Ruby on Rails.
  Dezavantaje: disciplina impusa de programul fix de lucru mi-a prins bine in ultimele luni si nu stiu cum ar fi sa ma intorc inapoi la un program mai haotic.
  Ma atrage mult, dar percep un anumit factor de risc care ar putea fi eliminat daca m-as mobiliza si mi-as impune mai multa disciplina.

 • Compania #3
  Avantaje: salar foarte bun (de 2.5 ori mai bun decat la compania #1); oameni de treaba; mult JavaScript si Ajax; lucrez doar de-acasa; timp pentru proiecte personale.
  Dezavantaje: aceeasi treaba cu programul; sediul companiei este in Statele Unite; lucrez mai mult pe Windows; proiectul la care as lucra este o mica bestie scrisa in spaghetti-code cu back-end ASP si .NET => multa bataie de cap din start.
  Avantajul principal este salariul, dar aproape ca e eclipsat de dezavantaje.

Ideile sunt binevenite :)