Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Full-time Gmail

Gmail în sus, Gmail în jos, Gmail e grozav, Gmail e cel mai tare…
Dar uite că i-am rezistat eroic până acum două zile și am folosit aproape exclusiv un client de mail desktop—Apple Mail.

Apple Mail e fain pentru că e în sync cu Address Book-ul din Mac și pentru că pot să drag & drop fișiere simplu în mail-uri.
Problema mea cea mai mare cu Apple Mail este că, în anumite situații, atașamentele nu veneau deloc, deși apărea indicatorul “paperclip” care semnalează atașamente. Atunci eram nevoit să intru pe webmail, care e exclusiv Gmail și Google Apps Mail (care e tot Gmail) pentru tot email-ul pe care-l folosesc.

Cochetam demult cu ideea de a migra complet la Gmail, iar acum două zile am făcut-o fără să mă mai uit înapoi. Chiar și pe iPhone am început să folosesc Gmail în loc de aplicația nativă de mail. Face sens, nu?

Mai multe conturi de mail

Având mai multe conturi de mail, toate pe Google Apps, le-am setat pe fiecare să facă forward către o singură adresă, iar copiile locale să le arhiveze. Astfel, nu pierd nimic și am un singur punct de acces. Convenabil.

În Gmail se pot defini mai multe conturi (Settings / Accounts and Import), ca să poți trimite mail sub diferite identități. Mi-am creat câte-o identitate pentru fiecare cont de email pe care-l folosesc.

Totul funcționează impecabil și îmi place mult! :)

Aveți tips pentru Gmail, ceva ce nu e evident? Mulțumesc și apreciez anticipat.