Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Google Chrome nu salvează cookies — FIXED!

Folosesc Google Chrome (Mac) pentru tot în afară de development (Firebug…)—e mult mai rapid ca Safari (browser load & page load) și mai sexy decât Firefox.

Dar, de 3-4 luni de când îl folosesc, am avut o problemă de-a dreptul frustrantă: nu salva cookies!

Durere mare, să trec prin login de zeci de ori pe zi, în aplicațiile pe care le folosesc (nu-mi place să țin enșpe mii de taburi deschise). Ce să mai zic de faptul că am toate parolele generate de 1Password și salvate în el—iar oamenii încă n-au făcut o extensie pentru Chrome, să completeze automat prin formulare. Așa că deschide 1Password, pune parola master (e lungă), găsește gmail/facebook/cpanel/whatever, copiază parola în clipboard, paste în browser… dureros!

Am descoperit că foarte mulți oameni, pe-ntreg mapamondul, au aceeași problemă. Singura soluție funcțională, se pare, ar fi reinstalarea sistemului de operare. Ha! Ha-ha! Ha-ha-ha!

Soluția

Nu am reinstalat sistemul de operare (duuh!), dar am șters directorul cu profilul “Default” (pe Mac e în ~/Library/Application Support/Google/Chrome/), am repornit Chrome și… A MERS!
Dacă nu mergea, renunțam la el.

Motivul pentru această problemă nu l-am descoperit și probabil că va rămâne un mister. Dar mă bucur că nu mai trebuie să fac login de fiecare dată când îmi deschid Reader-ul sau toate celelalte aplicații pe care le folosesc.

O zi splendidă în continuare! :)

:)