Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Percepții

Percepția este o reflectare subiectivă plus o imaginare conformă cu aceasta a faptelor, obiectelor și fenomenelor din realitate… – Wikipedia

Cum ne percep alții e responsabilitatea noastră

Repet: Fiecare dintre noi suntem responsabili de cum ne percep ceilalți. Am învățat asta de la Ciprian, iar pentru mine a fost eye-opening.

Adică da! În momentul în care accepți responsabilitatea, realizezi și ce beneficiu imens îți aduce: ai șansa să influențezi percepția pe care-o au alții despre tine. Și asta e o idee puternică, un atu în relații și o abilitate extrem de utilă în business.

Atunci când cineva are o percepție negativă despre mine, reacția mea naturală ar fi să spun “treaba lui cutare ce crede despre mine”.
Prin asta îmi creez și eu o percepție negativă (despre percepția celeilalte persoane) și mici șanse să iasă ceva bun din toată povestea.

O abordare mai înțeleaptă și mult mai eficientă ar fi să accept că este vorba de o percepție influențată de mine (direct sau indirect)… și că pot s-o influențez în continuare, chiar schimbând-o într-una pozitivă.

Cum dorim să fim percepuți de alții?
Dacă nu suntem încă percepuți așa, înseamnă că la noi înșine avem de lucru!