Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Another day in paradise. Monday :)

Am avut o revelatie zilele trecute. De fapt, doua. Dar iti zic numai de una:

Hype

Întâi de toate, am rezonat la [un articol recent][1] de pe blogul [TreeWorks][2].

[1]: http://blog.tree.ro/ro/diverse/despre-continuitate.html “” [2]: http://www.tree.ro/ “”

Apoi, sorbit fiecare cuvânt din [talk-ul lui David H. Hanson de la Startup School][3].

[3]: http://www.justin.tv/hackertv/97862/DHH_Talk__Startup_School_2008 “”

Activăm într-o industrie distorsionată de media (cel mai bun exemplu, TechCrunch), iar capul ni se-nvârte în acest hype al start-up-urilor.
Visăm să creăm servicii web, să fim cumpărați în scurt timp, pe bani mulți. Ne propunem să tragem tare acum, motivați de gândul la înavuțire peste noapte și că, peste câtva timp, o s-o lăsăm mai moale cu munca.

O nouă perspectivă

Probabilitatea ca start-up-ul tău să fie achiziționat pe mulți, mulți bani, este destul de apropiată de probabilitatea de-a câștiga potul cel mare la loteria națională. Adică zero virgulă zero zero zero zero zero… Ți se pare un model de business viabil?

Pe plan personal… dacă ai ști că mai ai 3 luni de trăit, ai continua să trăiești ca până acum, să tragi la fel de tare pentru… niște iluzii?

Trezirea

Nu e sfârșit de lume dacă o dai în bară. De fapt, e de așteptat s-o dai în bară. Nu miza totul pe cartea achiziției și pe mirajul îmbogățirii rapide.

Ceea ce faci, fă cât de bine poți. Dar nu uita că și mâine e o zi… Nu uita că ceea ce faci acum îi afectează acum și direct pe cei care te iubesc.

Ce e cel mai important pentru tine?