Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Azi am învățat că în SUA trebuie plătite amenzile

OK, poate e mai mult o constatare nefericită dar eu trebuie să iau asta ca lecție personală deoarece am un istoric… colorat… de amenzi neplătite.

Background

Totul a început prin 2006, când m-am decis să fac un experiment cu administrațiile locale ale orașelor din România: pe scurt, am vrut să aflu ce se întâmplă dacă nu-mi plătesc amenzile de parcare.

Experimentul s-a încheiat în 2008 cu următoarea concluzie: amenzile trăiesc într-o bază de date separată a administrației locale și nu sunt legate de impozit. Dacă mergi să le plătești, bine, iar dacă nu, tot bine e. Asta a fost până în 2008, acum știu că lucrurile s-au schimbat. Motiv pentru care de-atunci încolo îmi plătesc parcările și amenzile :) .

Revenind la subiectul acestui post…

În iulie am vizitat San Francisco. Într-o zi, am lăsat mașină pe marginea străzii, într-un loc de parcare și am pontat 45 de minute la un automat.

Ne-am întors la mașină 50 de minute mai târziu, doar să descoperim sub ștergătoare un proces verbal cu o amendă de $75. Poftim!? $75 pentru 5 minute extra? This is madness!

N-am plătit-o pentru că mi s-a părut mult. Și dintr-o curiozitate malignă de a testa sistemul american, să aflu dacă ajunge amenda la Hertz, de la care am închiriat mașina, iar apoi la sora mea, pe numele căreia am luat-o.

Azi am aflat că a ajuns. Ba mai mult, s-a dublat. Ba încă e mai mult decât dublu! A ajuns la $160 ($130 amenda $30 comisionul Hertz pentru intermediere).

Cu oamenii ăștia nu-i de glumă, vă zic.