Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Geek Meet, next level

[Ziceam ieri][1] ca am cateva idei noi, iar acum as vrea sa vorbesc despre prima dintre ele. In esenta, este vorba de un site (geekmeet.ro) care sa reuneasca toate grupurile GM din tara (care inca nu exista decat in Oradea, dar e timpul sa apara). Un fel de umbrela.

[1]: http://www.filipcte.ro/19-05-2007/open-source-the-big-picture/ “”

Site-ul va avea urmatoarele functionalitati de baza:

  1. crearea de grupuri noi, in diferite localitati;
  2. posibilitatea de a adera la un grup;
  3. sistem de mesagerie interna (inspirat din Basecamp), in cadrul grupului;
  4. posibilitatea de a programa intalniri live;
  5. homepage-ul va agrega informatii utile si interesante, cum ar fi: cele mai noi grupuri, cele mai active grupuri, cand au loc urmatoarele intalniri si unde etc.

Codul sursa al proiectului va fi open source, publicat sub licenta GPL si disponibil pe un server SVN. Un site pentru geeks, facut de geeks!

Am inceput deja sa schitez functionalitatea pe baza de use-cases, iar pasul urmator e sa trec de pe hartie in HTML. E nevoie de UI designers, programatori front-end (XHTML/CSS/JavaScript), programatori back-end (PHP/MySQL), copywriters si, in general, multa promovare in mediile online.

De ce [Geek Meet][2]? Pentru ca intalnirile live nasc [idei][3], [prietenii][4] si [parteneriate][5]!

[2]: http://www.geekmeet.ro/ “” [3]: http://www.geekmeet.ro/10-06-2006/geek-meet-1/ “” [4]: http://www.geekmeet.ro/21-10-2006/geek-meet-2/ “” [5]: http://www.geekmeet.ro/12-11-2006/geek-meet-3/ “”

Hai sa vorbim! :)

Later update:
Am creat un Google Group cu acces public. Ii invit sa se inscrie pe toti aceia interesati de dezvoltarea platformei (si a conceptului) geekmeet.ro.