Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

[.ro] Avocatnet

Probabil cel mai disputat site al momentului în România, [Avocatnet.ro][1] a fost relansat recent, în urma unui redesign masiv.
Elementele de design comune cu [CNN.com][2] au dat naştere la tot felul de acuzaţii de plagiat din partea unor zeloţi ai designului pur şi original. Scriu acest post pentru că s-a aruncat cu prea mult noroi (şi prea puţine informaţii) într-un site bun!

[1]: http://www.avocatnet.ro/ “” [2]: http://www.cnn.com/ “”

IMHO:

  1. E evident că designerul apreciază cnn.com şi s-a lăsat prea mult influenţat de design-ul acelui site. Cu puţine ajustări, însă, site-ul se poate detaşa de comparaţia cu CNN.
  2. Avocatnet.ro este un site 100% românesc, cu ştiri şi articole dintr-un domeniu de nişă => conţinutul este 100% diferit de CNN.
  3. Funcţionalitatea curge, pur şi simplu, iar interacţiunea cu site-ul e intuitivă şi aşa cum te-ai aştepta să fie.
  4. Un site înseamnă MULT MAI MULT decât 3 căsuţe albe pe fond gri având colţuri rotunjite (pentru că asta e toată asemănarea cu CNN!): CMS-ul din spate, codul de front-end şi, cel mai important, conţinutul. Avocatnet nu este un site luat cu Teleport Pro de pe CNN şi e absolut evidentă munca din spate!
  5. Dacă te uiţi 2 secunde pe homepage-ul CNN, după care rapid 2 secunde pe homepage-ul Avocatnet, par să semene mult şi înţeleg de ce se vorbeşte despre plagiat. Dar sunt curios dacă acuzatorii au petrecut mai mult timp pe cele 2 site-uri şi dacă le-au studiat funcţionalitatea şi conţinutul.

De ce crucificăm din start orice iniţiativă românească care nu e perfectă!? De ce nu le susţinem mai mult, noi, comunitatea de IT? În loc să le susţinem şi să le ajutăm să se dezvolte, le dăm în cap pentru că-ndrăznesc să se ridice. Sunt dezamăgit că aşa mulţi îi cântă-n strună celui mai citit blogger român, care nu are niciodată cuvinte de apreciere, ci doar de critică.

Totuşi… mai este speranţă! Cunosc oameni mari care ştiu să se implice constructiv, sunt dispuşi să dea o mână de-ajutor sau să încurajeze! Avem nevoie de mai mulţi oameni care [să-şi spună părerea][3] şi care să susţină proiectele româneşti!

[3]: http://www.mihaidragan.ro/kindablog/2007/cazul-avocatnetro-pe-wdb/ “”

Respect [poziţia adoptată de Alin Popescu][4].

[4]: http://www.articole.com/?p=376 “”