Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Aprilie

Stau de o oră pe veranda unei case, undeva nici prea sus dar nici prea jos—numa’ bine în mijlocul naturii, înconjurat de dealuri și brazi. Respir un aer cum de mult n-am mai respirat, iar liniștea pe care-o aud e divină… perturbată doar de clopotul a două vaci și un câine care latră cu nesimțire :) .
E o dimineață superbă aici, la Cabana Moților, în Mărișel!

Am avut o lună martie frumoasă și intensă. Cea mai memorabilă experiență e drumul spre și dinspre Iași (a fost GeekMeet #1 acolo, frumos tare!), prin niște chei ale Bicazului proaspăt ninse, prin care nici mașinile de deszăpezire nu s-au încumetat să treacă. A fost un drum obositor (12 ore până la Cluj), dar frumos :) .

Apoi, Explorra a lansat două jucării interesante: Travel by Color și Travel Quiz.
În fiecare zi creăm conținut nou pe Explorra, iar Lateral muncește din greu pentru a face lucrurile să se-ntâmple. Haideți la GeekMeet #10, Timișoara să vă povestesc ce și cum facem!

Aprilie a debutat cu un feature Lateral (autoportret) în Decât o Revistă #2 (poster attach), una din cele mai bune reviste de la noi!

Mi-au ajuns și ultimele cărți de pe Amazon—Rework și Crush It!. Rework e o colecție de eseuri scrisă de Jason Fried și David Heinemeier Hansson, fondatorii 37signals, în care se vorbește despre principiile de business neconvenționale practicate de 37signals. Cartea asta e incredibilă și v-o recomand cu drag!
Crush It n-am început-o încă, dar Gary Vaynerchuk emană mereu motivație și încurajare. De-abia aștept s-o citesc!

Deci, pe 25 aprilie mă prezint la întâlnirea cu numărul 10 GeekMeet, în Timșoara. Kudos timișorenilor pentru cea mai activă comunitate GeekMeet din țară! Vă voi povesti despre experiența Lateral cu dezvoltarea Explorra în paralel cu servicii de outsourcing pentru alții.

Pe 27 aprilie voi fi la OBF, conferință organizată de Claudiu Gămulescu, unde companiile locale vor găsi multe idei despre folosirea Internet-ului pentru extinderea business-ului pe plan internațional.
Claudiu m-a provocat să vorbesc la OBF despre experiența Lateral pe plan internațional, ceea ce voi și face.

Vine vara, bine-mi pare! Împreună cu Simo, soția mea, vom petrece aproximativ două luni de zile în Statele Unite, timp în care vom călători și vom vizita… chestii… Am schițat și un itinerariu și acceptăm orice recomandare de “trebuie văzut înainte de moarte”. Mulțumim anticipat :) .

Și nu în ultimul rând: sunt profilat, în compania unor oameni cu greutate, pe Digerati.ro, replica românească pentru The Setup. Kudos Alex Popescu pentru asta!

Vă doresc o primăvară superbă, în care să faceți lucrurile să se-ntâmple.

Vă las cu peisajul de la Mărișel…