Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Iterating through patterns

Later update, the movie:

Mă rog… “iterând printre șabloane”… înțelegi de ce am preferat să las titlul în engleză :) .

Încearcă să-ți aduci aminte de ultimii 2 ani: evenimentele mai importante, lipiri și dezlipiri, bune și rele.
Observi un șablon? Nu ți se pare că ai trecut, de mai multe ori, prin aceleași faze?

În ultimii 2 ani, am observat în viața mea următoarea secvență, repetată de cel puțin 3 ori:

1. Perioada de creație

E perioada în care apar idei noi, oameni noi, relații noi, oportunități noi. E perioada de maxim avânt creativ! E baza pe care ne construim viețile. E dragoste, pasiune și entuziasm

2. Perioada de dezvoltare.

De la un moment dat, lucrurile se liniștesc și intră pe un făgaș normal. Entuziasmul e înlocuit de perseverență, iar ideile, de muncă. Creștem relațiile, aplicăm ideile, fructificăm oportunitățile.

3. Criza.

Viața e un amalgam de bune și rele; după noapte vine zi, iar apoi, din nou noapte. Ne confruntăm cu crize în relații, dificultăți în muncă, probleme de sănătate… și nu de puține ori, toate vin deodată. Un lucru e sigur: “tot ce-i bun, are sfârșit”.

4. Eliberarea.

Știi ce-mi place în viață? Că nimic nu e final și definitiv. Orice criză își are sfârșitul ei, orice problemă poate fi rezolvată (într-un fel, sau altul), după rău vine bine. După trecerea furtunii, marea se liniștește, orizontul se clarifică, iar în jur se instalează pacea.

Rewind & Repeat

Atunci când ai pace și poți gândi liber, ideile își fac, din nou, apariția, ușile se deschid, iar relațiile se-nnoadă, altele înfloresc.

E un ciclu continuu de trăire în acest șablon și, conștientizându-l, îți înțelegi mai profund starea și știi la ce să te aștepți.

Deci, nu uita: orice lucru are sfârșit și nimic nu este definitiv. Nu te aștepta la altceva!