Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Review 2010

Am început 2010 în forță și în formă. În ianuarie, mi-am propus câteva obiective, iar acum e timpul să analizăm rezultatele. Hai!

Categoria “clean-up”

La începutul anului hotăram să elimin factorii de zgomot și am început s-o fac, treptat. Am renunțat la multe feed-uri, am înjumătățit numărul prietenilor de pe Facebook, am controlat cu strictețe timpul petrecut pe twitter. Și ăsta a fost doar începutul.

Pe parcurs, am renunțat de tot la Facebook, m-am dezabonat de la cel mai zgomotos feed (techcrunch) și simt că nu am pierdut nimic. Dimpotrivă, am câștigat foarte mult timp! Probabil că am petrecut mai mult timp (ca înainte) pe twitter, dar continui să învăț să-l folosesc în moduri utile, astfel încât să nu fie o totală pierdere de timp.

Mă declar mulțumit de evoluția pe acest plan! :)

Categoria obiective concrete

Exercițiul de a-mi propune obiective foarte concrete a fost binevenit, voi face asta și anul viitor. Hai să vedem cum stăm…

1. Mă voi trezi în fiecare zi înainte de 6:30.
Per ansamblu, mă consider mulțumit de rezultate. În timpul săptămânii mă trezesc la ora 6 aproape în fiecare dimineață—dar tot timpul înainte de 6:30. În weekend o mai întind până pe la 8, uneori 9 :) .

2. Vom citi întreaga Biblie, împreună cu soția mea.
Acesta este unul din cele mai importante obiective, dar l-am ratat de numa’ numa’. Din 66 de cărți, am citit doar 7. Fail!
Voi extinde acest obiectiv și pe parcursul anului viitor și îl vom atinge.

3. Voi înota cel puțin de două ori pe săptămână.
M-am ținut de asta vreo 3 luni și cam atât. Din anumite motive logistice, iar uneori de comoditate, nu am mai continuat. Poate la anul! Deci fail.

4. Voi cumpăra o bicicletă și o voi folosi săptămânal.
Nu am cumpărat bicicleta și, deci, nu am folosit-o săptămânal. Fail.

5. Vom vizita Barcelona, Praga, Roma și Statele Unite.
Am fost două luni în Statele Unite și câteva zile în Barcelona (doar eu, fără soția mea). Recuperăm restul anul viitor!

6. Voi găti mai mult (cu “Jamie în Italia” drept inspirație).
Au fost perioade și perioade. În niciun caz nu pot spune că am gătit mai mult, mai ales că soția mea gătește atât de bine! Pot spune însă că am gătit mai puțin decât mi-am dorit. De-obicei din lipsă de timp și pe fond de oboseală, mai ales pe parcursul ultimelor 4 luni. Continuăm anul viitor :) .

7. Vom începe GeekMeet in Iași, împreună cu echipa de acolo.
Și l-am început dar, din păcate, lucrurile s-au oprit acolo. Cred că nu am formulat bine obiectivul, am omis partea “… și vom crește o comunitate locală” :) .

8. Vom crește comunitățile locale GeekMeet.
Un al doilea obiectiv important, ratat. Anul acesta, cu excepția GeekMeet Timișoara, toate comunitățile au cam fost în stand-by… freeze-mode. Îmi doresc din toată inima să ne încălzim iar și să urmăm exemplul trupei din Timișoara—începând din Cluj!

9. Vom face cel puțin 12 episoade noi de StartCast.
StartCast este un podcast despre startups din România, început în toamna lui 2009 împreună cu doi prieteni. Până în februarie 2010 aveam 3 episoade, după care a urmat o perioadă încărcată pentru toți trei, probleme de sincronizare, etc.
În loc de 12 episoade noi, avem unul singur pe acest an :) .
În schimb, avem conținut (interviuri bune) pentru 5 episoade—așa că totul nu e pierdut și sper să ne regrupăm în 2011.

Am mai avut încă două obiective mai personale—unul l-am atins, iar celălalt aproape deloc.

Ce am învățat din toate astea

Cred că cea mai importantă lecție este că e bine să ne propunem obiective concrete (în contrast cu obiectivele generice), dar ele trebuie alese cu atenție și bine prioritizate. Cineva spunea că dacă ai mai mult de 3 priorități, de fapt nu ai priorități.

Aplicația practică pentru mine va fi stabilirea de 3 obiective concrete pentru anul viitor. Trei obiective pe care le voi atinge. Dar mai multe despre asta, în ianuarie :) .

Tu?

Dacă ți-ai stabili 3 obiective concrete pentru anul viitor, care ar fi ele? **
Nu-mi răspunde mie, gândește-te la asta și găsește răspunsurile pentru tine, apoi **fă-le să se-ntâmple
!