Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

U.S. & A.

Peste nici două săptămâni vom zbura către Statele Unite, unde ne vom petrece vara.
Suntem încântați că ne vom reconecta cu familia și prietenii de-acolo, dar și că ne vom plimba cât putem de mult. Am planificat un roadtrip prin California și toată coasta de vest :D .

În contextul ăsta, îmi pregătesc din timp uneltele..

Trip planning

Mare durere, mare, la acest capitol. Am mers pe o soluție hibrid: iCal (sincronizat cu Google Calendar) Google Maps m-au ajutat să definesc un itinerariu și timpii. Deși vizualiarea de tip calendar ajută, durerea rămâne: e pur și simplu dificil să introduci datele, să le vizualizezi într-un mod semnificativ.

Există vreo aplicație care să îmbine în mod intuitiv spațiul și timpul (where & when)?
M-am jucat un pic cu Travelist care cred că are potențial, dar încă e în stadiu destul de rough.

Ce unelte folosiți pentru trip planning și de ce?

Jurnalul de călătorie

Probabil va fi sub forma unui blog dedicat pe Posterous. M-am uitat și la TravelPod, dar e cam urâțel și nu e trendy ca Posterous :p.
Parcă mi-ar prinde bine o aplicație ca Posterous, dar cu elementele de travel din TravelPod (de exemplu, legarea fiecărui post de o locație geo coords).

Cerința principală ar fi să pot pune text, poze și video, fiecare localizate pe glob.
Ce aplicație face asta?
Dacă nu există, ar merita făcută?

GPS

Nu aș vrea să-l car pe Mio cu mine în bagaj, ci aș prefera să folosesc Google Maps & Directions care are acoperire excelentă în State.
Dar… fiind un utilizator cinstit de iPhone, sunt blocat în Orange. Să-l deblochez și să-mi iau o cartelă cu plan de date în State? Parc-aș face asta… Aș face-o și ca să am acces la net de pe drum.
Sau aș putea încerca să migrez pe Android, dar nu prea mă tentează niciun telefon existent, mai ales în lumina lui iPhone 4…

Din cercetările pe care le-am făcut, concluzia mea e că ne lipsesc unelte eficiente de travel.
Așa o fi?
Care sunt experiențele voastre în acest domeniu?