Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

CeeVee, baby!

Acum 2 ani și jumătate frământăm ideea unui serviciu de professional networking pentru IT. L-am numit jobber developer network (jdn) și l-am dus la stadiul de prototip funcțional UI mockups câteva idei de modele de business.
Apoi ne-am oprit, pentru că am investit mai mult timp în jobjob și jobberBase. La ideea unui serviciu de professional networking nu am renunțat, însă, ci am continuat să ne gândim, să discutăm, să căutăm un model fezabil…

Fast forward 1 an și ceva mai târziu, când ne întâlneam cu Lee, Max și Dan să discutăm un parteneriat între jobjob și CeeVee (care era în lucru atunci)—să legăm cele două servicii printr-un set de APIs, spre beneficiul tuturor.
Din lipsă de resurse și pentru că aveam alte obiective importante în acea perioadă, parteneriatul nu s-a întâmplat, însă am continuat să urmărim evoluția CeeVee și să frământăm conceptul nostru mai vechi.

În toamna 2009 ne-am apropiat de un model interesant pentru un serviciu “gen” CeeVee și chiar era să ne-apucăm să construim un prototip proaspăt, într-un efort de-o zi (în Fedex Day).

Între timp, Ciprian a început să discute cu Lee despre posibila achiziție a CeeVee de către Lateral.
Astfel, chiar înainte de Crăciun, CeeVee ajungea (neoficial la acel moment) sub umbrela Lateral.

Ieri am oficializat achiziția printr-un comunicat de presă emis de McCann, preluat de TechCrunch Europe, Ziarul Financiar și mulți alții.
Mulțumim pentru reacțiile, felicitările și încurajările de pe twitter!

Așadar, ce urmează?

CeeVee se integrează perfect cu puzzle-ul pe care l-am construit în ultimii 2 ani în industria de recrutare.
Pe termen foarte scurt, îl vom integra cu jobber. Apoi cu jobberBase, oferind astfel posibilitatea userilor CeeVee să candideze la joburi pe orice site powered-by-jobberBase, direct cu CV-ul de pe CeeVee. În acest moment există peste 150 de site-uri, în toată lumea, powered-by-jobberBase.

Pe termen mediu și lung, vom continua să dezvoltăm servicii de recrutare relevante pentru candidați, angajatori și administratori de site-uri de joburi. Industria de recrutare este un fel de dinozaur care se mișcă greu, un spațiu în care inovațiile se întâmplă rar și sunt întâmpinate cu maximă reticență. Citiți doar comentariile negative de pe TechCrunch! :)

Viziunea noastră este de a crea în industria de recrutare un spațiu propice creșterii.
Un spațiu în care toate părțile implicate să-și poată atinge obiectivele mai ușor, cu eficiență mai mare, prin folosirea de standarde și software care le face viața mai ușoară.
Un spațiu guvernat de principiul win-win.

Care credeți că sunt cele mai presante probleme pe care ar trebui să le rezolvăm? În recrutare, that is.