Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Ce apreciez la HartaBrasovului.ro

[HartaBrasovului.ro][1], cel mai nou site lansat de [Mihai Gheza][2], este mijlocul ideal de a localiza pe hartă atracţiile turistice şi companiile braşovene.

[1]: http://www.hartabrasovului.ro/ “” [2]: http://mihaigheza.wordpress.com/ “”

Site-ul (în versiune beta) este construit în jurul unui mashup cu Google Maps şi hărţi achiziţionate de la [SunCart.ro][3] şi permite oricui să caute străzi sau obiective precise în baza de date şi, desigur, pe hartă.

[3]: http://www.suncart.ro/ “”

Companiile, instituţiile şi obiectivele turistice care doresc să apară pe hartabrasovului.ro pot opta pentru [un abonament][4] care se alege la [înregistrare][5].

[4]: http://www.hartabrasovului.ro/tarife-si-inregistrare.html “” [5]: http://www.hartabrasovului.ro/inregistreaza-firma.html “”

User experience

[ ] Harta primeşte spaţiul principal, aşa cum şi era de aşteptat.
[ ] Mi se oferă o listă cu cele mai frecvente căutări, ceea ce poate fi un bun punct de pornire.
[ ] Dacă întâmpin sau descopăr vreo problemă, pot contacta administratorul prin formularul de contact foarte accesibil şi uşor de reperat în antet.
[-] Pentru meniul din stânga (cu acţiunile principale) aş fi implementat acel [accordion][6] fără page refresh sau cel puţin aş fi afişat din prima căsuţa de căutare. Sau dacă nu accordion, atunci tabs dar fără page refresh.
[-] Nu are diacritice.
[-] Prea mult JavaScript inline în codul HTML. Să zicem că mai puţin ar fi fost OK, dar e mult cod acolo care ar putea fi mutat fără probleme într-un .js extern.
[-] CSS inline ![:D][7] .
[ ] Per ansamblu, site-ul funcţionează bine şi am reuşit să găsesc ce căutam, fără nici o dificultate :) .

[6]: http://interface.eyecon.ro/demos/accordion.html “” [7]: /public/images/smilies/icon_biggrin.gif [8]: /public/images/smilies/icon_smile.gif

Felicitări Mihai şi echipei! De-abia aştept să văd [Softicator][9] în acţiune!

[9]: http://www.softicator.com/ “”