Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Ecologie. Adica “stiinta despre mediu”.

Acum cateva saptamani m-a anuntat [Ionut Parausanu][1] ca a demarat un proiect de sensibilizare a opiniei publice cu privire la ecologie. Proiectul se numeste [Ecosemnal – Ecologie pe internet][2] si isi propune sa prezinte informatii concrete despre ce putem face, ca cetateni ai acestei tari, pentru a proteja mediul inconjurator. Din pacate, aceste informatii sunt gasibile razlet pe Internet, iar acolo unde apar, de regula nu sunt nici structurate bine, nici optimizate pentru citire online.

[1]: http://www.ibb.ro/ “” [2]: http://www.ecosemnal.ro/ “”

Initiativa lui Ionut are un twist: si-a dat seama ca singur nu ajunge departe, asa ca apeleaza la comunitatea online (bloggeri, developeri, companii de media si web dev etc.) si ne ofera oportunitatea de-a contribui la acest proiect, in moduri cat se poate de concrete:

  • crearea de continut;
  • crearea de bannere si concepte de design pentru mini-site-urile din cadrul proiectului; implementarea site-urilor respective;
  • “spread the word”;
  • ajustarea stilului de viata (n.a. asta e de la mine).

Si mai concret, am primit ieri de la Ionut o schita cu un model nou de banner. Mi se pare super tare ideea si, cum a spus chiar el, are nevoie de cineva care sa creeze o ilustratie originala si haioasa. Modelul este mai jos, iar PSD-ul sursa (arhivat) accesibil onclick:

[![descarca psd-ul (zipped)][4]][4]

[]: http://www.filipcte.ro/wp-content/uploads/2007/06/banner-ecosemnal.zip “banner ecosemnal”

P.S. In cazul in care vor fi mai multe propuneri, Ionut isi rezerva dreptul de-a selecta. Daca aveti si alte idei, let’em flow!