Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Simplify

Există câteva lucruri mici pe care le fac și care-mi simplifică de numa’ viața:

  • Am redus la maxim numărul de foldere în [clientul de mail][1], mai exact, la 6. Aveam cel puțin 15 și petreceam prea mult timp încercând să găsesc folderul potrivit pentru fiecare mail neșters. Despre asta [a scris și Mihai Brehar][2], zilele trecute.

  • Ieri am șters în 2 minute, 20 de feed-uri RSS la care eram abonat. Acum vreo 3 luni aveam peste 100, iar azi sunt bucuros că am doar 68. Ce e important, aflu.

  • Lista de contacte pe IM o revizuiesc tot timpul și o țin la minim. Dacă nu vorbesc cu cineva pentru 1-2 luni, nu-l mai țin în listă. La mulți le-am memorat id-urile :p.

  • Nu folosesc Twitter. Nu din ignoranță, nici dintr-un acces de superioritate, ci pur și simplu nu doresc să mă expun zgomotului pe care-l produce. Pentru chat, folosesc IM. Dacă am ceva de spus, folosesc blogul. Decât să urmăresc o persoană care, din o sută-n o sută de mesaje, scrie o chestie utilă, prefer să… n-o urmăresc. Dacă e, cu adevărat, importantă (chestia), o voi afla prin alte canale.

  • Am învățat să mă detașez—psihic și emoțional—de telefon și e-mail. Asta nu înseamnă că nu le mai folosesc, ci: 1) nu simt nevoia să răspund la fiecare apel, mai ales atunci când sunt foarte concentrat pe ceva sau când mă relaxez; 2) la unele mail-uri răspund în 2 minute, la altele în 2 zile, la altele în 7… primesc prea multe ca să răspund la toate imediat.

Or mai fi și altele, dar mă opresc aici.

Ideea: nu-ți încărca viața cu lucruri nenecesare. Simplific-o, dacă vrei să te simți mai ușor și liber.

[1]: http://www.apple.com/macosx/features/mail.html “” [2]: http://www.mihaibrehar.ro/blog/calea-catre-inbox-0.html “”