Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Cum a fost Startup Days la Cluj

Sâmbătă am participat la sesiunea de pitching Startup Days din Cluj, ca membru în juriu. Îmi pare bine că am fost acolo și am ceva de zis…

Am greșit.

Deși mi-am cerut scuze față de organizatori privat, aș dori s-o fac și public:
Oltea, Cristina, Alex, respect munca voastră și ce faceți cu Startup Days și îmi pare enorm de rău pentru lipsa mea de tact în comentariile la adresa Microsoft. Ar fi trebuit să le păstrez pentru mine și să știu mai bine că nu era locul lor acolo și atunci. Îmi cer scuze și accept critica voastră, sperând că Startup Days va mai veni în Cluj!

Ce a fost bine

Oamenii au fost interesați, nivelul de interactivitate a fost bun, iar cele două proiecte prezentate au ridicat întrebări și au pornit discuții.
Ca juriu, am fost toți 3 interesați să oferim un feedback util, care să ajute și nu să demoleze. Consider că ne-am îndeplinit bine rolul și că am deliberat corect.

Ce nu a fost așa bine

În programul evenimentului se anunța un live stream despre Microsoft BizSpark, de la ora 11:30. Sesiunea de pitching urma să înceapă la 12:00. Personal, nu am dorit să asist la prezentarea Microsoft pentru că 1) știu despre ce e vorba și 2) am avut probleme personale care au avut prioritate. Sâmbătă, înainte de ora 9:00, l-am anunțat pe Alex că voi ajunge între 11:30 și 12, în timp util pentru sesiunea de pitching, unde am fost invitat și am decis să ajut.
Am ajuns pe la 11:40 și am descoperit că evenimentul încă nu începuse. OK, nicio problemă, am profitat de ocazie să povestesc cu prieteni din sală.

Am fost puțini oameni, cam 15 în total. Aș fi putut să fac un efort mai mare în a contacta personal fanii GeekMeet din Cluj și ar fi fost benefic. Promit să fac mai mult data viitoare!

Stream-ul Microsoft avea sens la începutul evenimentului, dar a fost total nepotrivit atunci când a fost. Și speram să nu dureze mai mult de 25 de minute, dar s-a ajuns la 45-50, ceea ce e mult și pentru un vorbitor prezent în sală… În plus, conținutul a fost prea puțin relevant pentru participanți. De fapt, a fost diluat și nu s-a vorbit doar despre BizSpark și Azure (singurele lucruri interesante), ci și despre Office și alte produse MS.

Apreciez mult că Microsoft se străduiește să atragă și să susțină startups, e admirabil! Apreciez sprijinul acordat Startup Days, “they walk the talk”. E păcat, însă, că introduc atât de mult zgomot nenecesar în prezentările BizSpark și Azure.

Ce putem face mai bine, data viitoare?

Are Adi Rus câteva sugestii foarte bune: