Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

cOffice @Lateral

Ce este cOffice?
Hints: coffee office
=> cOffice

Acum că am clarificat etimologia, hai să vedem și ce înseamnă, de fapt, cOffice.

Background

Obiectul principal de activitate al Lateral este crearea de software. Pentru web, pentru iPhone și pentru desktop. Existăm și suntem profitabili pentru că ne petrecem cea mai mare a timpului creând software pentru clienți.

Treaba e… că nu dorim să facem asta la nesfârșit, motiv pentru care ne luptăm să tranziționăm către un alt model de business, mult mai fascinant și cu potențial mult mai mare de creștere: produse proprii.

Avem Explorra, pe o nișă extraordinară și extraordinar de competitivă. Crește, dar încet.

În ultimul an am adunat și alte idei, oportunități de business, servicii online și aplicații mobile. Avem un wiki intern în care le notăm. Din când în când, le revizităm și le extindem. Le prioritizăm. Schițăm ce ar însemna un minimum viable product. Analizăm piața și competiția. Încercăm să înțelegem potențialul fiecărei idei. Dar mai ales, discutăm și schimbăm idei între noi!

Enter cOffice

cOffice înseamnă întâlnire între colegi, afară din birou, la cafea (și ceai), cu scopul de a schimba idei despre un proiect. Aceste discuții sunt un catalizator și ne ajută să validăm ideile. Sunt discuții valoroase, care ne întăresc echipa și ne încurajează să mergem mai departe.

Chiar acum, când scriu acest post, sunt la Caffe River în Cluj, unde am ajuns mai devreme și îi aștept pe colegii mei pentru cOffice.

Vă doresc o zi bună, o zi productivă, o zi eficientă, o zi echilibrată!