Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Live blogging – Geek Meet!

La 10:10 am început! Am vorbit, pe scurt, despre ceea ce înseamnă Geek Meet, puțină istorie și un pic despre planurile de viitor.

Suntem 36 de oameni (7 fete, incredibiiiiiil! :p) și, în bunul spirit al tradiției Geek Meet, fiecare s-a prezentat și a vorbit despre ceea ce face. Cool people! :)

Apoi a intrat în scenă [Emi][2], adresându-ne o întrebare simplă: “cine vrea să facă 1 milion de dolari?”. Un business care pornește de la ideea “vreau să fac 1 milion de dolari”, foarte probabil că nu va avea succes. De ce? Pentru că un business de succes se bazează pe a oferi un serviciu/produs care rezolvă o nevoie concretă a oamenilor. Banii nu sunt scopul final, împlinirea nevoilor concrete, însă, este! Vin și banii dup-aia.
[vertimo][3] este [proiectul secret][4] al [Brainient][5], a fost dezvoltat în 20 de zile și încearcă să rezolve problema găsirii de locuințe, printr-un search vertical prin marile site-uri de anunțuri imobiliare. Bună prezentarea, bun modelul de business, bune și întrebările ridicate!

[2]: http://emi.brainient.com/ “” [3]: http://www.vertimo.ro/ “” [4]: http://proiectulsecret.blogspot.com/ “” [5]: http://www.brainient.com/ “”

După o pauză scurtă, [Mihai Drăgan][6] intră în arenă cu [Blogzoner][7]. Obiectivul Blogzoner este de a deveni o interfață de marketing, punându-i pe marketeri în legătură cu bloggerii care sunt dispuși să scrie review-uri plătite pe blogurile lor.
Un lucru trebuie înțeles aici: Blogzoner nu obligă pe nimeni să scrie review-uri plătite, este pur și simplu un tool care le permite celor care vor, să facă asta. Am menționat asta pentru că s-au ridicat câteva chestiuni importante, legate de credibilitatea bloggerilor care încep să scrie review-uri plătite. Discuția rămâne deschisă, iar Mihai și echipa încearcă să găsească răspunsurile corecte la câteva probleme dificile :) . Succes, nu mă-ndoiesc că veți reuși!

[6]: http://www.mihaidragan.ro/kindablog/ “” [7]: http://www.blogzoner.com/ “”

A urmat o nouă pauză, timp în care Mihai Brehar s-a pregătit pentru prezentarea [Barebone MVC][8], framework pentru PHP.
După o prezentare tehnică, Mihai s-a avântat într-o demonstrație live, arătându-ne cum se poate scrie un blog engine simplu, folosind BBMVC.

[8]: http://www.bbmvc.org/ “”

[Alex Deva][9], guru Ruby on Rails developer și, printre altele, fost project manager la myx.net (Connex), a fermecat pe toată lumea vorbind despre experiențele cu myx. “Oricât de mulți bani, hardware și dezvoltatori ai arunca la un proiect, nu e de-ajuns, dacă e făcut prost!”. A vorbit foarte concret, despre defectele celui mai mare portal din România, acum câțiva ani, despre căruța de bani pe care-o genera și despre vagonul de bani care-l plătea Connex să țină serviciul online.
De fapt, Alex și-a prezentat cartea pe care tocmai a scris-o, [Programarea web altfel][10], o carte despre “filosofia programării” (în cuvintele autorului).

[9]: http://www.indigenious.ro/ “” [10]: http://www.edusoft.ro/detalii.php?id=94 “”

Către final, [Andrei Gheorghe][11] ne-a prezentat noul său site, [StudentMarket.ro][12] și a făcut un apel către oameni interesați de colaborare. Andrei caută colaboratori în toate centrele universitare din țară, pentru promovarea StudentMarket.ro.

[11]: http://www.idevelop.ro/ “” [12]: http://www.studentmarket.ro/ “”

Șiiiii… în mare… cam asta a fost!
Zilele următoare voi pune undeva slide-urile pe care le-am avut la prezentări, iar de la [Andrei Serdeliuc][13] așteptăm cu nerăbdare un screencast despre Zend Framework. Îl vom putea urmări pe Andrei construind un magazin online pe bune (a se citi: folosibil), pas cu pas, folosind Zend Framework!

[13]: http://andrei.serdeliuc.ro/ “”

Vă rog pe toți care-ați făcut poze, să lăsați fie aici, fie mie, pe mail, un link către poze. Cine se-ncumetă să le pună și pe [Facebook][14]?

[14]: http://www.facebook.com/group.php?gid=5901632611 “”

Echipa [BrainTV][15] a înregistrat un pic din eveniment și ne vor anunța când va fi gata materialul editat. Super-duper!

[15]: http://www.braintv.ro/ “”

Ce urmează? Geek Meet #2, Cluj-Napoca, probabil în februarie. :)