Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Windows Vista

Am ramas azi peste orele de serviciu la birou si mi-am instalat Windows Vista. Am ales sa-l instalez ca upgrade la deja existentul Windows XP SP 2. Totul a mers brici, fara probleme.

Primul lucru dupa instalare a fost sa dezactivez sistemul allow-deny care ma dispera! In cele din urma, i-am dat de capat si l-am scos. Prima impresie… Un XP cu efecte speciale. Recunosc ca-mi place fluiditatea cu care se misca, iar intreaga interactiune a mai placuta decat cea cu XP-ul.

Din primele minute de butonat in Vista am avut senzatia ca pur si simplu se straduie prea tare sa imite Mac OS X si uneori face chiar exces de zel (de exemplu, glow-ul excesiv). OS X il simti ca un sistem de operare matur si stabil. Vista e ca un adolescent cu fite care incearca sa-si gaseasca un model.

Ziceam ca am facut upgrade peste o instalare de XP. Mentionez ca toate programele instalate pe XP mi-au mers fara probleme pe Vista, cu exceptia lui Partition Magic 8 care este, oricum, o versiune veche.
Am uitat sa mentionez ca am dezactivat si firewall-ul si Defender-ul, fiind in spatele unui firewall Linux.

Verdict final: il tin.

In alta ordine de idei, e foarte fain sa iti incepi ziua de lucru cu entuziasm si sa faci ceea ce te incanta, alaturi de alti oameni care simt la fel! :)

:)