Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Road trip. Yahoo! Maps vs Google Maps

De câteva săptămâni am început să-mi planific o mică vacanță de 1 mai.

Ca să-mi planific ruta, prima dată am folosit [Yahoo! Maps][1]. Am reușit să fac relativ ușor totul, mai puțin să-l oblig să meargă pe un drum (marcat și existent) pe care țin neapărat să merg. Absurd! Apoi, dintr-o dată, n-a mai funcționat deloc:

[1]: http://maps.yahoo.com/ “”

Yahoo! Maps la 6 aprilie 2008, ora 17:50.

[]: http://www.filipcte.ro/wp-content/uploads/2008/04/yahoomaps999.png

Google Maps to the rescue și imediat am descoperit câteva chestii interesante:

  1. Îmi afișează distanța by-default în km, nu mile. Pe Yahoo! Maps n-am găsit unde pot schimba din mile (default) în km.
  2. Mă lasă să-mi selectez drumul favorit, cel pe care nu mă lăsa nicicum Yahoo!
  3. Interfața de adăugare a a destinațiilor e mult, mult mai rapidă și prietenoasă decât cea de la Yahoo! și e absolut banal să schimb ordinea (drag and drop), pentru puncte intermediare.

De ce am încercat Yahoo! prima oară? Pentru că au o acoperire mai bună a României și le-am dat o bulină roșie (asta e de bine) pentru asta! Ultima…

Așa că mi-am configurat bucuros ruta, dar am ajuns într-un punct din care am mai multe variante și încă nu știu pe care s-o aleg. Punctul se numește Milano, iar ruta arată așa:

View Larger Map

Planul inițial era s-o iau în sus, spre Vaduz și, poate, Zurich, cu întoarcere pe aproximativ aceeași rută. Dar când am văzut pe hartă cât e de aproape Venezia, mi-a făcut cu ochiul. :) Întoarcerea prin Graz-Viena-Budapesta.

:)

Deci… Vaduz-Zurich sau Venezia?

Later update, m-am hotărât:

View Larger Map