Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Day 7, open-source week

Acest post face parte din seria [Open-source week][1]. Nu estimez să-l mai actualizez azi dar, cine știe?

[1]: http://www.filipcte.ro/30-03-2008/open-source-week/ “”

[Vezi ce-am făcut ieri][2] ;)

Iată că micul meu experiment a ajuns pe linie dreaptă / pe ultima sută de metri / aproape de final șiiii… mda.

[2]: http://www.filipcte.ro/05-04-2008/day-6-open-source-week/ “”

Items:

 • Nu mi-ar plăcea să scriu on-demand, pe termen lung. Motiv pentru care nu lucrez la un ziar (online/print). Da, ăsta e singurul motiv pentru care nu lucrez la ziar :) ).

 • [Stop dreaming and start building][5]. Se pare că nu toți au înțeles ce-am vrut să spun despre [consultanța gratuită][6] și e de-a dreptul iritant atunci când primesc câte-un mail de pe o adresă anonimă de Yahoo! de la cineva care nici măcar nu se prezintă, ci începe să-mi spună că are o idee foarte tare, dar nu se pricepe s-o execute și vrea să colaborăm.
  În primul rând, te prezinți!
  În al doilea rând, dacă ai nevoie de ajutor la programare, sunt multe forumuri bune online. Sau, dacă nu te pricepi deloc, [pune un anunț pe jobber][7] și plătește pe cineva să-ți implementeze ideea.
  În al treilea rând, “mulțumesc anticipat” presupune în mod subtil că cel căruia îi spui asta va face ceea ce vrei tu. E nepoliticos să constrângi un necunoscut să facă ceva, orice!
  În al patrulea rând, tuturor celor care le-am răspuns—pentru consultanță—am făcut-o pentru că am vrut, iar punctele de mai sus nu se referă la voi :) .

 • Mi-i teribil de dor să conduc… marți sau miercuri îmi vine mașina și DE-ABIA AȘTEPT!

 • Am dormit 12 ore azi noapte ![:D][8] .

Așadar, declar [open-source week][1] închisă.
Enjoy! :)

P.S. Am căutat pe google.ro “mio 550”, iar primul rezultat a fost [acesta][9]. L-am comandat. :)

:) [5]: http://www.twincommas.com/stop-dreaming-and-start-building “” [6]: http://www.filipcte.ro/consultanta-gratuita/ “” [7]: http://www.jobber.ro/ “” [8]: /public/images/smilies/icon_biggrin.gif [9]: http://www.cel.ro/pda-gps/pda-mio-p550-gps-l/ “”