Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

#gmbuc

Sâmbătă a avut loc primul GeekMeet în București! Reacții pe Twitter, desigur :) . Puteți vedea câteva din prezentări pe SlideShare (layout-ul e dat peste cap la unele slide-uri din cauza SS).

Doresc să îi mulțumesc lui Alex Gugurel că a făcut posibilă întâlnirea, celor care au participat, pentru implicare și, nu în ultimul rând, Radio Lynx pentru transmisiunea live.

Sunt tot felul de detalii pe care le vom îmbunătăți data viitoare (de ex. locația—a fost dificil pentru cei din față să se conecteze cu cei din sală) dar nu despre ele vreau să vorbesc acum, ci despre experiența mea personală din acest week-end.

Experiența mea personală din acest week-end

Mărturisesc că în ultimele săptămâni m-am frământat îndelung cu proiectele în care sunt implicat și cu gândul că trebuie să găsesc o idee nouă, “the next big sing”! Mai mult, după câteva experiențe nasoale (una chiar brutală) cu anumiți concetățeni, pe fondul unei dezamăgiri crunte față de țara asta, am început să meditez la posibilitatea plecării altundeva, într-o țară care nu-și omoară cetățenii.

Sâmbătă, însă, am luat o gură de aer proaspăt și am plecat de la GeekMeet încurajat de:

  • Bogdan, care e convins că există nevoie de servicii și produse localizate (el fiind implicat în trilulilu, tetatet și okian). Bogdan, m-ai făcut și pe mine să cred.

  • Mihai și povestea despre străbunicul său care nu s-a lăsat doborât de comuniști, ci a mers înainte și, de fiecare dată când a avut oportunitatea, și-a refăcut afacerea și averea. Pentru că depindeau oameni de el, a ales să nu renunțe. O poveste juicy, dar impresionantă.

  • Marius, pentru că a subliniat cât e de important să faci succes local, într-o Românie care are atâta nevoie de asta!

  • Ștefan, care ne-a demonstrat că se poate.

Focus

Drept urmare, am hotărât să acord mai mult timp pentru jobber (pe care l-am neglijat în ultimul an) și să mă implic mai mult în GeekMeet și toate proiectele adiacente (pe care le voi anunța în lunile următoare).

Am zis!