Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Day 4, open-source week

Acest post face parte din seria [Open-source week][1]. Fii cu ochii pe el, va fi actualizat de mai multe ori pe parcursul lui azi.

[1]: http://www.filipcte.ro/30-03-2008/open-source-week/ “”

[Vezi ce-am făcut ieri][2] ;)

MIT

[2]: http://www.filipcte.ro/02-04-2008/day-3-open-source-week/ “”

Am o structură arborescentă stocată în baza de date, afișată într-o pagină. Ei bine, vreau s-o transform într-un obiect [ExtJS][4] tree.
Apoi mă-ntorc la un MIT de zilele trecute, început dar nefinalizat (că au apărut alte urgențe, între timp).
Tu ce MIT ai pentru azi?

[4]: http://extjs.com/ “”

6:30 – 7:30 :: M-am trezit fără alarmă (programată să sune la și 40), destul de fresh, 7 minute mai târziu eram sub presiune. A apei. :p
Azi mă aștept să fie o zi de maraton și anduranță. Zilele trecute a fost un fel de cursă de viteză combinată cu maraton. Acum s-au mai calmat lucrurile :) .

În ultimele luni, probabil din cauza [consultanței gratuite][6], pe lângă cei care au înțeles despre ce e vorba, mă tot apelează pe IM câte unul:

[6]: http://www.filipcte.ro/consultanta-gratuita/ “”

“sal! am id-ul tau de pe blog :p. am vazut ca stii php. zi-mi si mie cum fac sa…”

Și cam fără nici o excepție, întrebările sunt despre lucruri de bază, la care Google răspunde în 0.5 secunde cu toată informația de care ar avea respectivii nevoie.
La unii le răspund (sugerându-le 2-3 forum-uri), la alții nu.

Apoi, nu înțeleg de ce vrea cineva să mă adauge la lista de prieteni (pe IM) când:
1) nu am mai vorbit niciodată;
2) încă nu i-am răspuns nimic.

E și asta o manie… să colectezi id-uri de “mess” și să faci concurs cu amicii:
“Uite, eu am 200 de id-uri în listă! Haha, eu am 300 și pe toți îi cunosc!”

Eu nu am mai mult de 50 de id-uri în listă, pentru că dacă nu vorbesc în mai mult de 1-2 luni cu cineva, îl șterg din listă (dacă-l aveam, desigur).

Na, uite că în loc să-mi citesc feed-urile, am ajuns să vorbesc despre messenger. Se strică luuumeaaaaa!! :p

10.20 :: Cafeaua e pe terminate (a se citi “beută”) iar eu sunt “pe steroizi” :) ). Apoi, l-am pus pe Mail să verifice tot la 15 minute dacă am mail-uri noi. Înainte verifica din minut în minut. Să fim serioși :D .
(mai ales) Cine ascultă [TWit][8] știe de [Audible][9]. Mi-am luat anul trecut un ghid de spaniolă și încă o carte bună, Freakonomics, iar acum caut cartea pe care e bazat filmul [21][10]. Cică se numea “Bringing down the house” dar, după ce-a apărut filmul, a fost redenumită în “21”. Ei bine, nu o găsesc pe Audible, deși e acolo! Iar site-ul se mișcă jenant (deh, e JSP)…

[8]: http://twit.tv/twit “” [9]: http://www.audible.com/ “” [10]: http://www.imdb.com/title/tt0478087/ “”

Pont gratuit: intră pe [audible.com/twit/][11] și primești 1 credit, gratis, dacă-ți faci cont. Cu 1 credit poți descărca orice audiobook (peste 35.000 de titluri). Dacă iei, cumva, 21, nu-mi trimiți și mie link-ul, te rog? :)
Pont gratuit la pontul anterior: Audible te taxează automat în fiecare lună cu $15 (atâta costă 1 credit), așa că dacă nu vrei asta sau nu vrei să mai cumperi cărți de la ei, nu uita să-ți dezactivezi opțiunea asta din profilul tău acolo. Vorbesc din experiență, noroc cu Manu! ;)

[11]: http://www.audible.com/twit/ “”

13.30 :: Vin după o pauză de jumătate de oră în care-am mâncat și povestit cu băieții/colegii. Am dat-o-n nostalgie și am vorbit despre vremile demult trecute, când aveam plăci pe ISA, când scriam cod în Pascal și asamblare, când puteam juca cele mai tari jocuri cu 4 MB memorie video… :)
Back to work, MIT aproape gata :) .

14.00 :: MIT done, iar sentimentul de job-well-done e absolut energizant! Neeeeext! :)

15.30 :: Am început să studiez [Facebook Platform][12] și e OK, de-abia aștept să o iau la o tură :) .

[12]: http://developers.facebook.com/ “”

17.30 :: Lucru intens până pe la ora asta, când am plecat de la birou. M-am oprit la [Cyrano][13] pentru o supă franțuzească de ceapă în pâine la cuptor. Yummyyy :) . Și o cafea, să mă țină în priză câteva ore în plus.

[13]: http://www.oradea-online.ro/firme/id856.html “”

18.40 :: Home, sweet, home! Dar nu relax în seara asta, ci am intrat în aplicația de Facebook pe care o dezvoltăm pentru un client. Două ore și treizeci de minute mai târziu, făceam commit pe SVN și upload pe server cu modificările realizate.

21.35 :: “Rotițele” se mișcă tot mai încet și întreg organismul strigă “SOOOOMN!!”. Soon, my young padawan

Concluzionăm

Verificarea mail-ului din 15 în 15 minute are un efect benefic: reduce considerabil efectele comportamentului deviant care te constrânge să-ți verifici mail-ul tot la 20 de secunde.
Am aplicat aceeași tactică și la feed reader, pe care l-am deschis de maxim 10 ori, azi. Asta înseamnă mai puțin de o dată pe oră, ceea ce e un record absolut! :)

Mâine dimineață mă trezesc mai târziu… probabil.