Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Prima zi la Flame

Strecurandu-ma agil prin traficul de dimineata, am ajuns la birou cu 10 minute inaintea celorlalti, asa ca am avut putin timp sa arunc o privire in imprejurimi: nimic interesant :) .

A inceput sa vina lumea, am facut cunostinta, am povestit chestii tehnice si nu numai, iar dupa vreo 20-30 de minute s-a luat curentul. Oooops! Curentul a revenit peste aproximativ o ora, dar crapase ceva echipament din strada al UPC-ului, asa ca nu mai mergea netul. Si-a revenit peste vreo 40 de minute.

Vazusem la interviu ca in birou exista un Mac Mini (folosit pentru testarea proiectelor in Safari) si imi propusesem sa-ntreb daca nu l-as putea folosi eu. “Esti sigur? Nici o problema, uite-l aici!”. Asa ca i-am dat drumul, sa vad ce configuratie are. Destul de slabut (PPC/1.25 GHz, 256 MB RAM), asa ca am hotarat sa raman pe PC-ul nou pe care-l cumparasera pentru mine.
Incep sa instalez Windows XP (cu licenta) si primesc eroare de citire a unui fisier. Reboot. Acelasi lucru. “O fi unitatea optica de vina” ne gandim noi, intr-un final, asa ca aducem un dvd-rom de la alt computer. De data asta merge bine.

Cateva ore mai tarziu eram instalat la birou, cu aplicatiile necesare instalate si configurarile facute. Pe Mac folosesc [Textmate][2], iar de cateva zile am auzit de [E – TextEditor][3] pe care l-am descarcat. E superb si voi achizitiona o licenta, ASAP! :)

[2]: http://macromates.com/ “” [3]: http://www.e-texteditor.com/ “”

Apoi a venit [Bogdan][4] (development manager) si mi-a facut un tur prin primul proiect la care voi lucra, o aplicatie de uz intern, foarte meseriasa in stadiul actual! Am dat un SVN checkout si am inceput sa ne uitam prin surse. Am fost incantat sa descopar o asemanare in cele mai mici detalii intre stilul de cod al celorlalti developeri de la Flame si al meu. Codul arata ca scris de mine, in marea lui majoritate.

[4]: http://www.fixpix.ro/jurnal/ “”

De maine, intru mai in detaliu si imi voi lua in primire primele sarcini!

M-am simtit foarte bine in prima zi, in primul rand datorita colegilor mei. Cred ca va fi bine! :)