Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Day 3, open-source week

Acest post face parte din seria [Open-source week][1]. Fii cu ochii pe el, va fi actualizat de mai multe ori pe parcursul lui azi.

[1]: http://www.filipcte.ro/30-03-2008/open-source-week/ “”

[Vezi ce-am făcut ieri][2] ;)

MIT

[2]: http://www.filipcte.ro/01-04-2008/day-2-open-source-week/ “”

Scopul zilei e foarte concis: kill ze bugz!! Desigur, am o listă concretă cu ei, dar nu te plictisesc cu tehnicități din-astea.

Happenings

6.05 :: Sună alarma…

6.25 :: Bineînțeles că nu m-am trezit la și 5, decât să-mi mut alarma. Dar la .25 am fost în picioare. De fapt, pattern-ul din fiecare dimineață (sună alarma – reprogramez alarma – wake up) nu e haotic, ci are rațiuni… medicale :) . Să esplic:
Prima dată când sună, alarma mă trezește din somnul dulce de dimineață. De cele mai multe ori mă trezește dintr-un vis. Dar e criminal să sar imediat din pat, mintea rămânându-mi cumva între… lumea visului și cea reală.
Prin simple coincidențe repetate, am descoperit că dacă vreau să mă trezesc fresh la ora 7, trebuie să-mi pun ceasul să sune cu 20-30 de minute mai devreme. Când sună, îl reprogramez și îmi dau suficient timp să “ies din vis”, să-mi limpezesc mintea și să mă pregătesc psihic de ridicarea din pat :) . It works!

:)

6.30 – 8.30 :: Gimnastică, duș, mic-dejun, 15 minute de Top Gear. Mail, feeds. Mail. Pregătit câteva lucruri pentru ziua de lucru. Pus hainele albe (în cazul meu, doar șosete și un cearceaf) la spălat, pus la întins după.

8.45 – 13.00 :: Ajuns la birou, mi-am făcut o cafea (“ce-i cu apa asta chioră!?” zice Cristi, când a venit și el să-și pună) și i-am dat drumul. Foarte productiv până la amiază, am recuperat cu dobândă sinapsele ratate ieri! :p Pe scurt, am finalizat partea principală din MIT de ieri.

13.15 – 14.00 :: Am ieșit împreună cu Radu în oraș, la masă și ne-am întâlnit la [Chicken House][5] cu Manu.
Am luat un taxi până acolo și taximetristul avea un PDA/GPS Mio 550, așa că ne-am luat la povești despre el. I-am zis că mă gândesc să-mi iau și că am văzut că-i pe la 1.100 lei, cu tot cu hărți. La care, omul nostru s-a impacientat: “mai bine mor decât să dau bani pe hărți!! tu n-ai auzit de internet? pfoa, decât să dau bani pe așa ceva mai bine iau o lamă și-mi fac stema României pe piele!!” :) ). Adevăru-i că știa să-și butoneze jucăria :p.

[5]: http://www.oradea-online.ro/firma/ch/index.htm “”

14.00 – 14.20 :: Ne-am învârtit pe la câteva magazine de calculatoare în căutare de tastaturi USB. Una ieftină și una mai specială (Radu știe exact ce vrea :D ). Mi s-a părut tare ciudat că din 3 firme la care-am fost, doar una avea pe stoc tastatură USB. Restul, PS/2. Come on, cine mai folosește PS/2!? :p

14.40 – 16.00 :: Din nou la birou, am avut o mică dilemă de arhitectură a bazei de date și a unui algoritm de căutare… Dacă ai avea de ales între viteză un pic de redundanță și viteză mai mică normalizare maximă a bazei de date, ce ai alege? Probabil vei răspunde că depinde de situație și de nevoi :) . Situația: motor de căutare în baza de date.
Șiiii, un nou plonjon în mijlocul codului, să moară toți dușmanii!!

16.00 – 17.10 :: Work, work, work.

17.20 – 19.00 :: Am plecat de la birou și m-am oprit la [Juice Caffe][7], pentru un espresso. Desigur, între timp, am mai rezolvat câteva task-uri, m-am jucat cu ceva JavaScript și am povestit cu ‘o doi-trei…

[7]: http://hot.spots.ro/juice/ “”

19.40 :: În sfârșit acasă, cu ceva cumpărături (roșii, apă, suc de portocale, săpun lichid, ceapă verde), am pus niște carne tocată (mix de vită porc) la… cum se zice… stat… cu sos de soia și niște condimente. Fac niște spaghetti, să am și pe mâine. :)

20.30 :: Aaaand, dinner is served! Acuma se răcește un pic. Pe scurt:

  • sos de carne tocată sos de soia condimente de carne busuioc ciuperci sos de roșii Dolmio câteva frunze de ceapă verde blue cheese;
  • spaghetti [Arnos][8] cașcaval presărat peste;
  • un pahar de vin roșu, demidulce către dulce.

[8]: http://www.arnos.ro/ “”

Poftă bună! :)

Concluzii sau ceva de genu’ ăsta

Încă urmăresc un speech meseriaș despre Inbox Zero. Cum zice și omul, tot ceea ce zice e de bun simț. Acum mă-ndrept spre Apple Mail, cu scopul de-a elimina 1/3 din folderele în care arhivez mail-uri. :D

Simplify!

Și ar mai fi încă o idee exprimată în video-ul de mai sus (minutul 34), idee pe care o aplic cu rezultate bune, de peste un an:
“How much do we want to be available to people, all the time?” :)

P.S. Acum am 6 foldere în care-mi stochez mail-ul. Aveam vreo 16. Mi-am dat seama că oricum foloseam search ca să găsesc mail-uri mai vechi și, ABSOLUT NICIODATĂ (fii sincer cu tine!) nu am avut nevoie de structura complexă de foldere… sweet :)